Skleněné posuvné dveře jsou oblíbené v moderních interiérech, ale rovněž při rekonstrukcích tradičních či dokonce historických interiérů. Nenapodobují, naopak pracují s kontrastem starého a nového, což je dnes doporučovaným postupem při moderních rekonstrukcích historických staveb.

Celoskleněné posuvné dveře GRAF se skládají ze skleněného dveřního křídla, posuvného kování složeného z vedení, vodící lišty a pojezdu. Vše kryje hliníková garnýž, která se dodává stříbrná a černá. Skleněné posuvné dveře se snadno montují. Obvykle to jde zvládnout svépomocí bez potřeby odborné montáže. S dveřmi se poměrně jednoduše manipuluje. Jejich hmotnost je pouhých 50 kg.

Dveře GRAF se vyrábí z 8 mm kaleného skla. To je dělá bezpečnými a též jim prodlužuje životnost. Nemusíte se bát instalace těchto dveří ani v rodinách s dětmi nebo s většími domácími mazlíčky. Sklo a konstrukce dávají dveřím moderní vzhled, ten má však několik podob. Sklo se totiž do dveří dodává čiré i mléčné, grafitové či pískované.

Zajímavé jsou tyto dveře s černými a bílými vzory (pískovanými i malovanými), ať již naznačujícími členění dveří mřížkou různého provedení, nebo moderní geometrickou grafikou. Volit je možné matnou (A-avers) a hladkou (R-revers) stranu.

Instalovat dveře jde jako pravé i levé. Osazují se do 60, 70, 80 a 90cm otvoru. Pozor však, některé grafiky dveří mohou při různých šířkách vypadat odlišně. Skutečná šířka skla pro dveře je širší asi o 4 cm. Dveře si je možné objednat s tichým dorazem a pro otevírání jde instalovat oboustrannou mušli. Dveřní prostor pro posuvné dveře ze skla může být bez zárubně, případně lze zvolit některou ze standardních dekorů zárubní v nabídce.

Posuvné dveře jsou dnes žádaným řešením pro interiér, protože zvětšují využitelnost prostoru, působí též velice efektně a dekorativně. Jejich instalace se hodí do většiny prostor v bytě či v domě.